Hartelijk dank aan onze vrijwilligers, samenwerkingspartners en in het bijzonder onze sponsoren!

Op zaterdag werden onze gasten ontvangen op het stadhuis door burgemeester Bruls. Via de stadhuisvitrine waar twee panoramaschilderingen te bezichtigen zijn, ging het gezelschap door naar het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis voor de officiële opening van de expositie.

Eerder in die week reikte Nijmegenaar John Leesberg de eerste exemplaren van het FAN magazine uit aan WOll, 82nd Airborne Division-veteraan Robert DeVinney en de dochters van generaal James Gavin.

Zondagmiddag vond in de Stevenskerk de Jubileumviering plaats. Samen met ruim 300 aanwezigen vierden we 70 jaar vriendschap tussen Nijmegen en Albany NY met optredens van het Gemengd Roze Koor Cantus Obliquus en Die Flegel, toespraken van de burgemeesters Bruls en Sheehan en Chargé d’Affaires Crowley en voordrachten van Marijke Hanegraaf en leerlingen van het Mondial College, het Kandinsky College en Basisschool de Oversteek.

Met bijzondere dank aan prof. dr. D. Verhoeven voor haar rol als moderator.

Een delegatie van de Amerikaanse gasten hebben op 19 november een bezoek gebracht aan het Mondial College. Leerlingen van het IBC gaven presentaties en uitleg over hun projecten.

’s Avonds werd de Numaga-lezing in de Lindenberg verzorgd door FAN-voorzitter A. Adriaans.

Met dank aan Ger Loeffen voor zijn prachtige foto’s

• A. Adriaans, bestuursvoorzitter van FAN

• Gemengd Roze Koor Cantus Obliquus

• Marjorie en Chloe Gavin en Colonels J. Beale en B. Harrington van de 82nd Airborne Division

• A. Adriaans en D. Verhoeven

• Mayor Sheehan van Albany en haar echtgenoot, burgemeesters Mittendorff van Heumen en Van Eert van Beuningen, voormalig burgemeester Prick van Groesbeek en A. Adriaans.

• D. Verhoeven interviewt A. Adriaans over de hulpactie in Albany voor Nijmegen.

• Die Flegel

• Chargé d’Affaires van de US Embassy S. Crowley

• Chloe Gavin, dochter van generaal James Gavin

• Mayor K. Sheehan van Albany

• Joseph Sheppard en Michiel Bouma steken de kaarsen aan van de kroonluchter.

• De kaarsen van de kroonluchter zijn ontstoken door leerlingen van verschillende scholen.

• A. Adriaans met op de achtergrond een deel van de expositie

• Optreden van Rob Faltin en Truus de Vries tijdens de receptie

• Een prachtige Sister Cities-taart, gemaakt door Mack’s Patisserie

• Het eerste stukje taart is voor Mayor Sheehan.